-->
28.03.2024

Μητσοτάκης: Η χώρα θα γίνει ελκυστική για ξένες επενδύσεις μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές

Συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα (country risk) και θα καταστήσει την Ελλάδα ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις». «Η πολιτική αλλαγή και η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις θα αποκαταστήσει πολύ σύντομα την αξιοπιστία της χώρας, γεγονός που θα επιτρέψει, σε δεύτερο χρόνο, τη δυνατότητα να επανεξεταστούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις που δυστυχώς έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παρατήρησε ότι αυτό το γεγονός δίνει στη χώρα μας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Όπως εξήγησε, παρά τη σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν έχει αλλάξει στον βαθμό που θα έπρεπε, κάτι που δυστυχώς αντανακλάται στο γεγονός ότι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρή, ενώ οι ξένες επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η ατζέντα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ώστε από τη σχέση πιστωτή-οφειλέτη, που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, να υπάρξει μία ουσιώδης μετάβαση σε ένα νέο πλαίσιο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο τις επενδύσεις.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις βασικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, προτάσσοντας ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα με κύριο πυλώνα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με τη χορήγηση στοχευμένων κινήτρων, όπως π.χ. για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, στην ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Συμπλήρωσε, δε, ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και προανήγγειλε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος που θα επιδιώξει να επιτύχει η χώρα μας θα είναι η προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικών μονάδων.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της η Ελλάδα έχασε τρία χρόνια δυναμικής παγκόσμιας ανάπτυξης και με συγκεκριμένα στοιχεία εξήγησε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει συνολικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα και θα είναι πολύ πιο εύκολο να έρθουν Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.



Διαβάστε επίσης