-->
29.03.2024

ΝΔ: Αποφασίζει η ΚΕΦΕ για το αντίτιμο της συμμετοχής 

 

Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τελικά δεν βρέθηκε κοινός τόπος ανάμεσα στους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ.

Το πρόβλημα έγκειται στο αντίτιμο της συμμετοχής αλλά και στο διαχωρισμό των παλιών και νεων μελών.

Μάλιστα κάποιοι όπως ο Αλέκος Κόκκαλης, πρότειναν τα νέα μέλη, αυτά που θα ψηφίζουν την ημέρα της εκλογής να δίνουν μεγαλύτερο ποσό συμμετοχής, ακόμα και 20 ευρώ, για να περιφρουρηθεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, που έβρισκε σύμφωνη την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αδωνι Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ήταν το αντίτιμο να οριστεί στα 2 ευρώ. Όμως, η πλευρά του Εύαγγελου Μεϊμαράκη πρότεινε να πληρώνουν υψηλότερο τίμημα τα μέλη που θα γραφτούν την ημέρα των εκλογών, επικαλούμενη λόγους συμβολικούς αλλά και σεβασμού απέναντι στα μέλη.

Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα.

Πάντως η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 12.00 το μεσημέρι ενώ άλλα τα μέλη της Εφορευτικής ζήτησαν από τους εκπροσώπους των υποψηφίων να βρουν κοινή συνισταμένη.

 

 

 



Διαβάστε επίσης