-->
29.03.2024

ΝΔ:Υπάρχει ασυμβίβαστο στη διοίκηση του Εθνικού Κτηματολογίου

Ενυπόγραφη ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Βασίλης Οικονόμου και Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα το Ασυμβίβαστο Προέδρου- Αντιπροέδου της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.

Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τίθεται θέμα ασυμβίβαστου μελών του ΔΣ της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» με την κατοχή θέσης ΔΕΠ στο ΕΜΠ, με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.

Aναλυτικά η ερώτηση των δυο βουλευτών:

«Στα τέλη του καλοκαιριού, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε αλλαγή της Διοίκησης της Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. τοποθετώντας τους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Βύρων Νάκο, τοπογράφο μηχανικό και Βασίλη Βεσκούκη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά την έγκριση του διορισμού τους στο ΔΣ από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη στο Κτηματολόγιο, εμφανίζονται να αμείβονται και από το Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και θα έπρεπε να έχουν προβεί σε αναστολή καθηκόντων όπως ορίζει με σαφήνεια η νομοθεσία.

Με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4009/2011, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται την υποχρεωτική παραπομπή μέσω του Πρύτανη ή του υπουργείου Παιδείας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την ποινή της οριστικής παύσης καθηκόντων.

Η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, κ.κ. Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη, οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ότι έχει τηρηθεί ο νόμος και τα όσα προβλέπει. Και για αυτό  καταθέσαμε και σχετική ερώτηση στη Βουλή».



Διαβάστε επίσης