-->
19.04.2024

Οι πρώτες εικόνες από τα 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα

Τις πρώτες φωτογραφίες από την κοκαΐνη των 135 κιλών, αξίας 7,5 εκατ. ευρώ, που βρέθηκε σε πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Από τις ποσότητες κοκαΐνης που κατασχέθηκαν, αλλά και από αυτές που υπολογίζεται ότι διακινήθηκαν, η αστυνομία εκτιμά ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια εκατομμύρια ευρώ.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (124) συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Η σύλληψη του 33χρονου, με το όνομα «Μάρτιν», έγινε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε πολυτελές διαμέρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος που εισάγει από τη Λατινική Αμερική και διακινεί σε ευρωπαϊκές χώρες πολύ μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Σημειώνεται, ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος Σέρβος συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
 ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
 το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
 ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
 τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 δύο (2) θερμοσυγκολητές και
 πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

 

Πώς εντόπισε η ΕΛΑΣ τα 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα

Για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αλλά και για τα πολυτελή στέκια της Αθήνας προορίζονταν τα 135 κιλά κοκαΐνης αξίας 7.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκαν σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μετά από επιχείρηση που ολοκλήρωσε χθες η Δίωξη Ναρκωτικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά δύο άτομα, ωστόσο ο ένας διαφεύγει.

Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν άνδρα Σερβικής καταγωγής, για τον οποίο γνώριζαν πως πρόκειται για μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ονόματι «Μάρτιν» ο οποίος διέμενε στο διαμέρισμα το τελευταίο διάστημα. Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν στον… ύπνο τον αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ούτε να διαφύγει της σύλληψης. Εκτός από την τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης που είχε τοποθετήσει σε ειδική αυτοσχέδια θήκη στο εσωτερικό του διαμερίσματός του, εντοπίστηκαν επίσης και 12.000 ευρώ, τα οποία είχε στην κατοχή του ο συλληφθέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις στο διαμέρισμα όπως επίσης και τις επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τρίτα πρόσωπα μαζί με τον συνεργό του σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών, που επρόκειτο να μοιραστούν στις πιάτσες των ανθρώπων που είναι εθισμένοι στη «λευκή σκόνη». Στις λίστες των πελατών βρίσκονταν εύπορα άτομα από τη «Γηραιά Ήπειρο» αλλά και τη χώρα μας. Αναφορικά με τον «Μάρτιν» φέρεται να «προκαλούσε» με τη συμπεριφορά του, γεγονός που διευκόλυνε τις αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, να φτάσουν ποιο εύκολα στα ίχνη του και να εξακριβώσουν τη δράση του. .

«Φως» στις άγνωστες του κυκλώματος αναμένεται να δώσει η κατάθεση του 33χρονου άνδρα ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την προέλευση των ναρκωτικών αλλά και τον τελικό προορισμό τους.



Διαβάστε επίσης