-->
19.04.2024

Όλα για την «κούπα» μέσα στην Πόλη, εναντίον τουρκικής ομάδας και «Zοτς»

Να γράψει Ιστορία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό από 12.000 και πλέον φίλους των γηπεδούχων θέλει απόψε (21.00 – ΕΡΤ 2 και Νovasports) ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κατακτήσει ποτέ Ευρωλίγκα στη χώρα αντιπάλου τους, ούτε έχουν νικήσει σε φάιναλ φορ ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού τελικού της Ευρωλίγκας, ενώ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για το σπουδαίο παιχνίδι κι εστίασε στη σημασία της συμμετοχής του Ολυμπιακού.

«Όταν έρχεσαι σε ένα φάιναλ 4 είσαι έτοιμος να παίξεις δυο τελικούς. Μετά τη νίκη μας στον ημιτελικό, είπαμε ότι κάναμε απλά το πρώτο βήμα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Είμαστε περήφανοι για το club, διότι δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια πολύ ταπεινά ώστε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας», υπογράμμισε ο Σφαιρόπουλος.

«Ανυπομονούμε να παίξουμε σε αυτόν τον τελικό. Για εμάς τα δυο παιχνίδια της regular season είναι τελείως διαφορετικά από το αυριανό παιχνίδι. Ένας τελικός είναι ένας τελικός. Πρέπει να πάρουμε μικρά πράγματα από εκείνους τους αγώνες, όμως αυτός θα είναι εντελώς διαφορετικός», πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Όσο για τον αντίπαλό τους; «Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε είναι στην καλύτερη κατάστασή της. Έχει τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη, παίζει μπροστά στο κοινό της και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Είμαστε το αουτσάιντερ, μα θα παλέψουμε για τις πιθανότητές μας».

Στο «Σινάν Ερντέν» ο Πρίντεζης είχε γράψει Ιστορία το 2012 με το buzzer beater καλάθι του που χάρισε στον Ολυμπιακό τον δεύτερο τίτλο στη διοργάνωση.

«Είναι τιμή να βρισκόμαστε σε έναν ακόμη τελικό. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη ήταν η φετινή Ευρωλίγκα. Είναι σημαντικό που φτάσαμε εδώ, για εμάς, για τον κόσμο, για το club. Ελπίζω ότι θα πετύχουμε και θα πάρουμε άλλο ένα τρόπαιο», σχολίασε και πρόσθεσε για τον αρχηγό της ομάδας του: «Ο Σπανούλης είναι ηγέτης, είναι δύσκολο να τον «διαβάσεις» και να τον σταματήσεις».

Τι είπε ο Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι προετοιμασμένος για ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι.

«Για εμάς είναι ξεχωριστό το κίνητρο. Σίγουρα είναι σημαντικό που θα παίζουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά αυτό που λέω στους παίκτες μου είναι πως όπου και να παίζεις πρέπει να απολαύσεις το παιχνίδι και να δώσεις ό,τι έχεις για να βγεις νικητής», σχολίασε ο Σέρβος τεχνικός της Φενέρ.

Ο Ομπράντοβιτς είπε «ευχαριστώ Γιάννη», όταν ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» δήλωσε πως είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη. «Σέβομαι τον Ολυμπιακό γιατί είναι παρόντες πάντα στα φάιναλ 4, ξέρουν πώς να έρθουν και να νικήσουν. Δημιουργούν ατμόσφαιρα, έχουν παθιασμένους φιλάθλους, αλλά κυρίως ξέρουν πώς να παίζουν. Είναι αλήθεια πως κι εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και είναι σκληρό», πρόσθεσε.

Όσο για το μήνυμά του στους οπαδούς της ομάδας του; «Το φάιναλ 4 είναι στην Κωνσταντινούπολη. Θέλω να ικανοποιήσω τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, αλλά θέλω να τους ζητήσω να είναι σωστοί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Είναι πολύ σημαντικό να σεβαστούν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού», τόνισε ο Ομπράντοβιτς.

Ο «Ζοτς» απένειμε εύσημα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αναγνωρίζοντας τη δουλειά του: «Αξίζει που είναι εδώ ο Ολυμπιακός. Με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές φτάνει σε φάιναλ 4 τα τελευταία χρόνια και παίζει τελικούς. Συγχαρητήρια σε όσους είναι στην ομάδα, ειδικά στον Γιάννη. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να είσαι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, γιατί έχω την εμπειρία. Σε κανένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο δεν είναι εύκολο».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έσφιξαν τα χέρια κάτω από το τραπέζι, όταν ο Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε αυτά τα λόγια, με τον Σφαιρόπουλο να αισθάνεται συγκινημένος για την αναγνώριση από τον καταξιωμένο συνάδελφό του.

Όταν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του Σπανούλη, ο «Ζοτς» είπε: «Προσπαθώ πάντα να σταματήσω τον καλύτερο επιθετικό της αντιπάλου… όπως χθες που ο Γιουλ πέτυχε 28 πόντους! Δεν είναι, λοιπόν ένας παίκτης σημαντικός, αλλά ολόκληρη η ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε τέτοια άμυνα που να μας επιτρέψει να νικήσουμε το παιχνίδι», είπε.

«Δεν σκέφτομαι έναν συγκεκριμένο παίκτη γιατί ξέρω πως ο Ολυμπιακός έρχεται σε φάιναλ 4 έχοντας παίκτες κλειδιά αυτούς που έρχονται από τον πάγκο. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν το έκανε αυτό. Έβρισκαν τρόπο να επιστρέψουν χάρη στους παίκτες από τον πάγκο. Αυτό δείχνει μεγάλο χαρακτήρα, δεν πρέπει να σκέφτομαι λοιπόν μόνο έναν παίκτη», συμπλήρωσε.



Διαβάστε επίσης