-->
29.03.2024

Πήρε το «διπλό» ο Ολυμπιακός από την Αρούκα Πορτογαλίας – Γιατί έμεινε από δυνάμεις αρκετά γρήγορα

Ο Ολυμπιακός έκανε το βήμα πρόκρισης που επιζητούσε προς τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς με γκολ του Σεμπά στο 27ο λεπτό νίκησε στην Πορτογαλία την Αρούκα με 1-0.

Στο ντεμπούτο του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του, ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και παρότι φάνηκε να μένει από δυνάμεις και πιέστηκε στο τέλος, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και το οποίο του δίνει σιγουριά ενόψει της ρεβάνς, την άλλη Πέμπτη.

Υπό το βλέμμα του Φερνάντο Σάντος που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα και να μιλήσει με τον Μπέντο, ο οποίος ήταν ο προκάτοχός του στην Εθνική Πορτογαλίας και με τονΦορτούνη στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική, ο Ολυμπιακός έλεγξε από την αρχή το ρυθμό.

Στο 15΄ ο Σεμπά έκανε καλή κίνηση αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Μπρακάλι, αλλά 12 λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ, όταν ο Καμπιάσο με μπαλιά 30 μέτρων βρήκε τον Πάρντο, εκείνος γύρισε και ο Σεμπά που ερχόταν ως κρυφός επιθετικός πλάσαρε έξοχα για το 0-1.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να πιέζει αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρίες και στο τέλος να χρειάζεται τη συνδρομή του Καπίνο για να κρατήσει τη νίκη. Στο 72΄ ο Γκονζάλες πήρε την μπάλα από το κέντρο κι αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγήκε τετ α τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα, που έσωσε το τέρμα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να διπλασιάσουν στο 82΄, αλλά στην υποδειγματική αντεπίθεσή τους ο Καμπιάσο αστόχησε αν και βρέθηκε μόνος στη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 86΄ ο Νουνίνιο εκτέλεσε ένα επικίνδυνο φάουλ αλλά ο Καπίνο κράτησε το «μηδέν».



Διαβάστε επίσης