-->
29.03.2024

Σεισμός Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 120 τραυματίες – Δραματικές διασώσεις στη Σμύρνη και αγωνία για μητέρα με τα 2 παιδιά της – ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Αιγαίο και 120 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συγκλονιστικές εικόνες απο απεγκλωβισμού άτόμων στη Σμύρνη.

Ένας άνδρας μόλις εντοπίζεται μέσα στα συντρίμμια από πολίτες, ο κόσμος ξεσπά σε χειροκροτήματα ανακούφισης, φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Η πόλη φαίνεται πως έχει χτυπηθεί βαρύτατα από τον σεισμό με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν την κατάρρευση τουλάχιστον 20 κτιρίων.

Τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο στα ερείπια κτιρίου στον τομέα Μπαϊρακλί της επαρχίας της Σμύρνης διασώθηκαν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ κάνυυν λόγο για τουλάχιστον 70 απεγκλωβισμούς μέχρι αυτή την ώρα.

Στο μεταξύ, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης γίνεται έκκληση για μία μητέρα η οποία έχει εγκλωβιστεί μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της σε συντρίμια πολυκατοικίας. Η ανάρτηση αναφέρει την οδό και το διαμέρισμα που μένει η Εμινέ Τοκλού μαζί με τα δύο της παιδιά, στην γειτονιά του Mansuroglu, στην οδό Riza Bey.

 

 

Χρήστης του twitter από τη Σμύρνη ανέβασε βίντεο από τον σεισμό.

 

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα είναι συγκλονιστικές αφού έχουν πέσει κτίρια και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για άλλους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το Anadolu, τοπικός αξιωματούχος, Bugra Gokcety, δήλωσε στο NTV ότι αρκετά σπίτια και πολυκατοικίες έχουν καταρρεύσει. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 κτίρια, ενώ πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους που έχουν υποστεί ρωγμές. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις απεγκλωβισμών.



Διαβάστε επίσης