-->
18.04.2024

Ρίο: «Όρτσα» για μετάλλιο από Μάντη-Καγιαλή, αντεπίθεση Μιτάκη, 5ος ο Κοκκαλάνης

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Μάντη και του Παύλου Καγιαλή στην 7η ιστιοδρομία. Το ελληνικό πλήρωμα στα 470 κατέκτησε την 5η θέση και ανέβηκε στην 3η της γενικής κατάταξης με 32 βαθμούς ποινής. Απομένουν ακόμα τρεις κούρσες πριν από τη Medal Race και προηγούνται οι Κροάτες Ίγκορ Μάρενιτς, Σίμε Φαντέλα (14β. ποινής), ενώ δεύτεροι είναι οι Αυστραλοί Ουίλ Ράιαν, Μάθιου Μπέλτσερ (25 β.π.).

Το… γύρισε ο Μιτάκης

Με εντυπωσιακή αντεπίθεση στη 12η ιστιοδρομία, ο Γιάννης Μιτάκης πήρε την 3η θέση και πρόλαβε στο νήμα να κατακτήσει τη 10η της γενικής, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ετσι ο πρωταθλητής μας της ιστιοπλοϊας με σκάφη τύπου Finn απέκτησε την τελευταία στιγμή το δικαίωμα να συμμετάσχει στη Medal Race (μετέχουν τα πρώτα δέκα πληρώματα), καθώς ισοβάθμησε με τον Αυστραλό Λίλι Τζέικ στους 88 β.π. αλλά είχε καλύτερες ιστιοδρομίες. Βλέψεις για μετάλλιο δεν υπάρχουν, όμως ο Μιτάκης θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τη θέση του, το απόγευμα (19:05) της Τρίτης.

5ος ο Κοκκαλάνης

Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κατηγορίας RS:X, με την κατάληψη της 5ης θέσης στη γενική κατάταξη ο Βύρων Κοκκαλάνης (με 96 βαθμούς ποινής). Στην κούρσα μεταλλίων (medal race), o Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 8η θέση, με 18 βαθμούς ποινής. Οι ελπίδες του Κοκκαλάνη για παρουσία στο βάθρο είχαν εξανεμιστεί πριν την καταληκτική κούρσα, όταν υποχώρησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, μετά την 11η θέση στην 11η ιστιοδρομία και τη 10η στη 12η ιστιοδρομία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε με 25 βαθμούς ποινής, το ασημένιο ο Βρετανός Νικ Ντέμπσεϊ (52β. ποινής) και το χάλκινο, ο Γάλλος Πιερ Λε Κοκ (86β. ποινής). Απαρηγόρητος ήταν ο Πολωνός Πιοτρ Μίσκα που αν και ξεκίνησε ως 3ος τον medal race, έμεινε εκτός βάθρου για 2 βαθμούς ποινής περισσότερους από τον Γάλλο (88β.).

Στη 19η θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσε τη δική του παρουσία, ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου, με 181 β.π.



Διαβάστε επίσης