-->
19.04.2024

Στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό την Tετάρτη 31 Αυγούστου

Από τις 11πμ έως τις 3μμ θα διαρκέσει η στάση εργασίας των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ στις 11.30πμ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στα επείγοντα.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη (περίπου 450) δουλεύουν ασταμάτητα και παρέχουν κανονικά υπηρεσίες στο Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά μένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ και 3 μήνες. Πριν δύο μήνες με διαρκή κινητοποίηση 15 ημερών αποτρέψαμε δύο απολύσεις και καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα Απρίλη και Μάη. Από τότε είναι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. Τονίσαμε και στη Διοίκηση και στο Υπουργείο τον κίνδυνο ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Παλεύουμε αταλάντευτα να πληρωθούν ΕΔΩ & ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι εργολαβικοί εργάτες. Απαιτούμε μόνιμη & σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα κι όχι νέα δεσμά.

Η έλλειψη προσωπικού έχει κυριολεκτικά βαρέσει «κόκκινο». Δουλεύουμε διαρκώς σε μεγάλη ένταση με προσωπικό ασφαλείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι: πριν τις συγχωνεύσεις υπήρχαν 1300 περίπου κενές οργανικές θέσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνηση κατάργησε τις μισές. Η τωρινή Κυβέρνηση αντί να αρχίσει να καλύπτει με μόνιμο προσωπικό τα τεράστια κενά μεγαλώνει περισσότερο την έλλειψη προσωπικού!!

Έτσι αυτή τη στιγμή οι αποχωρήσεις ξεπερνάνε κατά 65 τις όποιες προσλήψεις που λένε ότι θα… κάνουν.
Ποιος θα λειτουργήσει τα 8 νέα χειρουργεία όταν απαιτούνται μόνο για αυτά 84!! νέες προσλήψεις νοσηλευτών. Με τόσο όγκο δουλειάς ποιος θα λειτουργήσει τις μονάδες, τις κλινικές, τα εργαστήρια και τις 2 έτοιμες χειρουργικές  αίθουσες που δεν λειτούργησαν ποτέ;
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Προϋπολογισμός Νοσοκομείου:
Έχουμε κατ επανάληψη τονίσει και πριν μήνες και κάθε χρόνο από τον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης την ανάγκη για επαρκή χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αίσθηση ευθύνης – γνωρίζοντας όσα στοιχεία μας δίνουν οι υπηρεσίες – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ. Το Νοσοκομείο επιφορτίστηκε με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων και με τη νοσηλεία των ανασφάλιστων. Ταυτόχρονα ο όγκος δουλειάς αυξήθηκε. Χρηματοδότηση γι’ αυτές τις σοβαρές και απαραίτητες λειτουργίες δεν έγινε. Φτάσαμε στο σημείο στον 8ο μήνα να έχει σχεδόν εξαντληθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός.
Απαιτούμε ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για να μην προκύψει έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, φαινόμενο που ζούμε έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά τους τελευταίους μήνες του έτους».



Διαβάστε επίσης