-->
29.03.2024

Τα μηνύματα των κομμάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά κάθε χρόνο είναι ημέρα των εργατών, των αγώνων, των διεκδικήσεων. Συγκεντρώσεις, πορείες, συνθήματα. Ημέρα που κανείς δεν ξεχνά.  Εξ αφορμής οι δηλώσεις των πολιτικών για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επουλώνουν τις πληγές των μνημονίων. Σε ανάρτησή του ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζει πως σήμερα η Πρωτομαγιά τιμάται με αγώνα κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και με διεύρυνση των εργασικών δικαιωμάτων και θυμίζει τα μέτρα, που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει από την πλευρά του πως η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον διαχρονικό αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές και προσθέτει πως τα πραγματικά δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται μόνο με μεταρρυθμίσεις.

Στο δικό της μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά η Φώφη Γεννηματά σημειώνει πως το Κίνημα Αλλαγής λέει «όχι» στις πολιτικές της δεξιάς και στην πολιτική υπερφορολόγησης, που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και «ναι» σε έναν άλλο δρόμο με ισχυρό κοινωνικό κράτος και σταθερές ποιοτικές θέσεις εργασίας.

«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική Π του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης» τονίζει από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη να πει «όχι» στη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση και σημειώνει πως Πρωτομαγιά είναι ο αγώνας για ισονομία και ισότητα, το δικαίωμα στη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς.

Σε αγώνα κατά των ανισορροπιών και των αδικιών, που όπως αναφέρουν, «ενορχηστρώνονται» από τις Βρυξέλλες, καλούν τους εργαζομένους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνοντας λόγο για «υπερπλεονάσματα πλούτου» στο Βορρά και «ελλείμματα φτώχειας» στο Νότο.



Διαβάστε επίσης