-->
29.03.2024

Τελευταία ευκαιρία για επανένταξη στις 100-120 δόσεις – Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Tροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όσους απώλεσαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων από τον περασμένο Μάρτιο να επανενταχθούν πληρώνοντας μόνο τη δόση του Δεκεμβρίου κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτοχρονα διευρύνεται το διάστημα απώλειας των ρυθμίσεων λόγω πανδημίας καθώς συμπεριλαμβάνεται και ο Νοέμβριος.

Η καταβολή της δόσης Δεκεμβρίου πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ίδιου μήνα. Η καταληκτική ημερομηνία της αναβιώσασας ρύθμισης επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

Τα ευεργετήματα που αναβιώνουν μαζί με τη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεις είναι:

– διαγραφή προσαυξήσεων που έχουν χρεωθεί

– πάγωμα κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι πλειστηριασμοί

– αποδέσμευση μελλοντικών απαιτήσεων επί κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων

Υποβολή δήλωσης ακινησίας του οχήματος

Ταυτόχρονα, με άλλη ρύθμιση προβλέπεται ότι η υποβολή δήλωσης ακινησίας του οχήματος από τον ιδιοκτήτη του μπορεί να γίνει λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν , ψηφιακά στην ειδική πλατφόρμα « MyCar» την οποία αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του μήνα η ΑΑΔΕ.

Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού, του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος δεν παραδίδονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αμέσως μετά τη δήλωση, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος έχει υποχρέωση να αφαιρέσει από το όχημα τις πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του και να φυλάσσει το όχημα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 45 του ν. 2992/2002 (Α΄ 54). Προκειμένου για την έκπτωση των τελών κυκλοφορίας, η ακινησία δηλώνεται πριν την έναρξη του έτους που αφορά και ισχύει μέχρι την ανάκλησή της μέσω αίτησης άρσης ακινησίας.

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων συνοδεύεται από βαριά πρόστιμα για όσους σκεφτούν να κυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους .Ετσι, προβλέπεται η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ σε όσους πιαστούν από την Αστυνομία να κυκλοφορούν το αυτοκίνητό τους ενώ εάν κάνουν δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, τότε το πρόστιμο φτάνει στις 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου του οχήματος.

Mε άλλες διατάξεις προβλέπεται ότι η αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων από τα «κουρεμένα» ενοίκια αλλά και η ενίσχυση που αφορά προμήθεια θερμαντικών σωμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης είναι αφορολόγητες και ακατάσχετες.



Διαβάστε επίσης