-->
29.03.2024

Τοπικά άστατος ο καιρός σήμερα Πρωτομαγιά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια κι από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν σήμερα Πρωτομαγιά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανά περιοχή προβλέπονται:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και αργά το απόγευμα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 2 με 4 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: 

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε αρκετές περιοχές στα ηπειρωτικά, ιδιαίτερα στα ορεινά.



Διαβάστε επίσης