-->
29.03.2024

«Τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό στον κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών

Ως αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι αρχές τη μικρής ισχύος έκρηξη, η οποία δεν προκάλεσε θύματα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν ο ύποπτος για την επίθεση -ο οποίος εξουδετερώθηκε έχοντας δεχθεί πυρά από στρατιώτες- είναι ακόμη ζωντανός.

Σημείωσε επίσης πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Το βράδυ της Τρίτης, οι αρχές διέταξαν την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού των Βρυξελλών, καθώς και της Γκραν Πλας, «εξουδετερώνοντας» έναν ύποπτο μετά από έκρηξη μικρής ισχύος.

Σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν θύματα.

Τα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου μετέδωσαν πως ο ύποπτος έφερε μαζί του βαλίτσα και φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, πληροφορίες πάντως που προς ώρες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «υπήρξε ένα συμβάν στον Κεντρικό Σταθμό. Έγινε μια έκρηξη (…) ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος μετέβη στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων, κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.



Διαβάστε επίσης