-->
20.04.2024

Χωρίς ρεύμα μέχρι σήμερα Τετάρτη το πρωί ο Πόρος

Χωρίς ρεύμα θα παραμείνει μέχρι σήμερα Τετάρτη το νησί του Πόρου, εξαιτίας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες σήμερα 21 Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ταυτόχρονα, οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που μεταφέρονται στο νησί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρθηκαν στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ,ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Στο μεταξύ, με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου.

Όπως επισημαίνεται από την ΓΓΠΠ, έχει υπάρξει μέριμνα ώστε η ζεύξη μεταξύ Γαλατά και Πόρου να παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ το νησί θα ενισχυθεί με επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, καθώς και με γιατρούς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.



Διαβάστε επίσης