-->
29.03.2024

«Έρχεται» ο Αντόνιο Μπαντέρας στη Θεσσαλονίκη – Αυτή είναι η ταινία Χόλυγουντ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα για την ταινία του Χόλυγουντ, Barracuda με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας και μπάτζετ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αμερικανό παραγωγό της Millennium Media, Robert Van Norden, δεν έχουν σταματήσει να αναζητούνται τοποθεσίες στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις γύρω περιοχές, ωστόσο, χάριν στη βοήθεια της ελληνικής ομάδας ήδη έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα μέρη, ενώ πρόσθεσε ότι «σχεδιάζουμε τα γυρίσματα για τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Όπως έκανε γνωστό μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, πρόκειται για μια ταινία δράσης που αφορά έναν άνδρα που εδώ και αρκετά χρόνια είναι εγκληματίας και πρέπει να πολεμήσει τους δικούς του ανθρώπους προκειμένου να σώσει ένα μικρό κορίτσι.

Στο κατά πόσο είναι εύκολο να συνδυαστεί η Θεσσαλονίκη με το Χόλυγουντ, ο Robert Van Norden τόνισε πως «αυτή είναι η δουλειά μας, να κάνουμε μέρη να μοιάζουν με άλλα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δουλέψουμε στη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται, ότι στην ταινία θα παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη, τα σημεία που έχουν επιλεγεί, όπως είναι και το Δέλτα του Αξιού, ως περιοχές της Φλόριντα των ΗΠΑ ενώ, σύμφωνα με τον Αμερικανό παραγωγό τα γυρίσματα θα έχουν διάρκεια πέντε εβδομάδων.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επανέλαβε και ο ίδιος ότι τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη χολιγουντιανη παραγωγή ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ. «Είναι μια σημαντική προσπάθεια που από τη πρώτη στιγμή βάλαμε ως στόχο, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολύ σύντομα ξεκινάει και η κατασκευή των στούντιο της Millennium στη Θέρμη. Στούντιο, τα οποία θα επιτρέψουν στην περιοχή μας να δημιουργήσει την βάση για την παραγωγή σειράς τηλεοπτικών κινηματογραφικών παραγωγών», σημείωσε.

Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, σχεδιάζονται και άλλες «χολιγουντιανες» ταινίες μετά το καλοκαίρι, οι οποίες θα βάλουν για τα καλά τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως. «Το είπαμε και το κάναμε, ο στόχος μας επιτευχθεί». «Είμαστε περήφανοι που σε λίγες ημέρες ξεκινάει το γύρισμα αυτής της μεγάλης παραγωγής με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας αλλά και μια σειρά άλλων ξένων αλλά και Ελλήνων ηθοποιών. Ξεπεράσαμε μαζί όλες τις δυσκολίες, μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ήταν το πρώτο Film Office στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από Περιφέρεια. Λύσαμε προβλήματα, ξεπεράσαμε γραφειοκρατία, επιταχύναμε τις προσπάθειες για να βρούμε τα καλά σημεία σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και αυτή την καλή συνεργασία θα την συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, μέσω αυτής της προσπάθειας δεν δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τον τόπο αλλά και θέσεις εργασίας, εισόδημα για την περιοχή και κυρίως προβολή για την Κεντρική Μακεδονία.

«Στην ταινία αυτή θα παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη, τα σημεία που έχουν επιλεγεί, όπως είναι και το Δέλτα του Αξιού, ως περιοχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Καταφέρνουμε έτσι με τα μέσα, τις ικανότητες και τις γνώσεις που έχουμε, να μετατρέψουμε μια περιοχή όπως η Κεντρική Μακεδονία σε Φλόριντα», επισήμανε, κρίνοντας ιδιαίτερα σημαντικό ότι μεγάλο τμήμα των γυρισμάτων θα γίνουν στο οικόπεδο που έχει προχωρήσει και θα ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες για την ανέγερση στούντιο.

«Θα γίνει μια ταινία που δεν θα δείχνει τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τις υποδομές για να γίνει Μαϊάμι. Αυτό γίνεται πρώτο φορά στη χώρα μας και δίνει μια ευκαιρία και σε άλλες παραγωγές να αξιοποιήσουμε τα τεχνολογικά μέσα και τις υποδομές της πόλης μας για να γίνουν επόμενες δουλειές και η Θεσσαλονίκη να είναι όντως ένα στούντιο για τις επόμενες ταινίες», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας του Χόλυγουντ, Δημήτρης Καμπάς.

Δείτε τις δηλώσεις των Robert Van Norden και του Δημήτρη Καμπά:

 

 

 



Διαβάστε επίσης