-->
19.04.2024

Η επιστράτευση του Πούτιν στέλνει τα ζευγάρια… στα σκαλιά της εκκλησίας

Ζευγάρια στη Ρωσία σπεύδουν να παντρευτούν μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Η Αναστασία, 20 ετών, και ο σύντροφός της Όλεγκ, 27 ετών, δήλωσαν ότι αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου αφού ο Όλεγκ, ο οποίος υπηρετούσε ήδη στον ρωσικό στρατό, έλαβε τα χαρτιά της επιστράτευσής του.

Έχοντας μόνο μία ημέρα για να αγοράσει ένα νυφικό, η Αναστασία δήλωσε στους Moscow Times: «Είχα ανάμεικτα συναισθήματα – ήμουν πολύ χαρούμενη, αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ παράξενο να γιορτάζουμε το γεγονός χωρίς την οικογένεια και τους γονείς μας».

Γαμήλια τελετή σε στρατιωτική βάση

Το ζευγάρι, το οποίο είναι μεταξύ των πολλών που έσπευσαν να παντρευτούν μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης, πραγματοποίησε τη γαμήλια τελετή σε στρατιωτική βάση στην κεντρική Ρωσία.

Ο Όλεγκ πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι όλα αυτά (σ.σ. ο πόλεμος) θα τελειώσουν σύντομα και θα μπορέσουμε να ζήσουμε ως μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια».

Εν τω μεταξύ, η Μαρίνα Κομπάνιετς περιέγραψε πώς εκείνη και ο σύντροφός της, Κονσταντίν Σιλόφ, αποφάσισαν επίσης να παντρευτούν μετά την επιστράτευσή του.

Η Μαρίνα είπε ότι όταν έγινε γνωστό ότι ο φίλος της θα έφευγε «όλα τα αστεία και οι συναισθηματισμοί ξεχάστηκαν σε μια στιγμή».

«Αφού τελείωσα το κλάμα, σκούπισα τα δάκρυα και είπα ότι πρέπει να παντρευτούμε», είπε.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, 43 ζευγάρια παντρεύτηκαν σε ένα fast-track ομαδικό γάμο στην Αγία Πετρούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε φωτογραφίες από νέα ζευγάρια

 

Η πρώτη επιστράτευση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος επιστράτευσε περίπου 300.000 έφεδρους στρατιώτες μετά την ταχεία ανακατάληψη πολλών εδαφών από την Ουκρανία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι το πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό ήταν απαραίτητο για να κερδηθεί ένας πόλεμος όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας αλλά και των δυτικών υποστηρικτών της.

Αυτή ήταν η πρώτη επιστράτευση της Ρωσίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.



Διαβάστε επίσης