-->
03.12.2023

Αιχμές Βορίδη για αξιολόγηση στο δημόσιο: Το 95% των αξιολογουμένων παίρνει βαθμούς από 7-7,5 έως 8,9 και το υπόλοιπο 9

Την όπως τόνισε «ουσιαστική χρησιμότητα της αξιολόγησης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην πλειοψηφία του δημόσιου τομέα» αμφισβήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (11/10) με αφορμή την απεργία που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί σήμερα.

«Είναι ως μη αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης μιλώντας για την τωρινή αξιολόγηση εξηγώντας πως «το 95% των αξιολογουμένων παίρνει βαθμούς από 7 και 7,5 έως 8,9 και το υπόλοιπο ποσοστό παίρνει πάνω από το 9».

«Άρα λοιπόν έχουμε ένα τεράστιο κομμάτι αξιολογουμένων που βρίσκεται σε αυτή τη βαθμίδα που σας λέω: 7,5 έως 8,9 ώστε τελικώς αυτό δεν έχει καμία σημασία ως αξιολόγηση. Είναι και ένα ερώτημα αφού όλοι παίρνουν έναν τέτοιο βαθμό τι την κάνουμε την αξιολόγηση; Ποιο το νόημά της δηλαδή;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ζητά να «ανοίξει» μια βαθιά συζήτηση για την αξιολόγηση

«Πρέπει να ανοίξει μια βαθιά συζήτηση σχετικά με το θέμα» είπε ο Μάκης Βορίδης ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν παραπέμπει σε κάποια τιμωρητική αξιολόγηση, αλλά μιλά για αξιολόγηση βελτιωτική όπως γίνεται σε όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.

«Είναι απολύτως σαφές η αξιολόγηση δεν σχετίζεται με απολύσεις» διαβεβαίωσε.

Με στόχο να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι χρειάζονται τα εξής:

Στοχοθεσία, που είναι μια μεγάλη συζήτηση στο δημόσιο
Διοικητικά εργαλεία, όπως μπόνους παραγωγικότητας και τηλεργασία
Αξιολόγηση των προϊσταμένων, δηλαδή αυτών που έχουν την ευθύνη για τον τρόπο επίτευξης των στόχων.Διαβάστε επίσης