-->
02.06.2023

Αίτημα Καστανίδη για επείγουσα πρόσκληση της ΡΑΕ στη Βουλή λόγω έξαρσης της αισχροκέρδιας

Την επείγουσα πρόσκληση και παρουσία, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί «τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές», ζητά, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Αθ. Μπούρα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρεται στις ανατιμήσεις των λογαριασμών ενέργειας, που «άρχισαν να παρατηρούνται πολύ πριν από την έκρηξη της ουκρανικής κρίσης και πήραν δραματικές διαστάσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», τονίζοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των υπέρμετρων επιβαρύνσεων και να πληρώσει τους σχετικούς λογαριασμούς».

Επισημαίνει, δε, πως «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αυθαίρετες ενέργειες ή αισχροκέρδεια παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ουδείς ελέγχει ή εξηγεί ποιες είναι οι τιμές εκκίνησης και πώς καταλήγουν οι προμηθευτές στις τιμές διάθεσης».

Τέλος, ο κ. Καστανίδης σημειώνει ότι η ανάγκη άμεσης πρόσκλησης της ΡΑΕ «επιτείνεται από τις εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την παρατεταμένη διάρκεια των πολύ υψηλών τιμών στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα πετρελαιοειδή, πράγμα που καθιστά πιο πιεστική την υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τους πολίτες της».Διαβάστε επίσης