-->
28.11.2022

Καϊλή: Nα πουν οι 3 εξωκοινοβουλευτικοί υποψήφιοι πρόεδροι ποιος θα είναι επικεφαλής στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Να δηλώσουν οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που δεν είναι σήμερα βουλευτές, ποιον θα ορίσουν για να εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, ζήτησε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, θέτοντας ένα ζήτημα που ελάχιστα έχει απασχολήσει μέχρι τώρα την αντιπαράθεση ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. Αναφερόμενη προφανώς η κυρία Καϊλή, χωρίς όμως να πει ονόματα, στους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, τόνισε την ανάγκη «οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υποψήφιοι να απαντήσουν ποιον θα ορίσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη» στο διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2023.

Η ευρωβουλευτής ζήτησε ακόμα να γίνει αποσαφήνιση απ’ όλους σχετικά με την έννοια της προοδευτικής διακυβέρνησης. «Πρέπει να ορίσουμε τι είναι προοδευτικό. Όταν μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση ή συνεργασία και ως προοδευτικό ορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν τα στελέχη της παράταξης. Οι Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης έχουν μιλήσει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε.

Η κυρία Καϊλή εξήγησε (μιλώντας στον ΣΚΑΙ) ότι ήταν πολιτικό το κριτήριο με βάση το οποίο επέλεξε να στηρίξει σχεδόν εξ αρχής της κούρσας τον Ανδρέα Λοβέρδο και πρόσθεσε ότι «η παράταξη αυτή τη στιγμή χρειάζεται καθαρές θέσεις, προοπτική και πρέπει να μεγαλώσει. Πρέπει πρώτα να διεκδικήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά να έχει προοπτική εξουσίας και να εκφράσει όσους δεν μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να γίνουν ντιμπέιτ, να συμμετέχει όπως είπε και ο κ. Ανδρουλάκης και «να αφήσουμε προσχήματα και προτάσεις και όπου υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου την επιδιώκουμε για να υπάρχουν και καθαρές θέσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκοψε κάθε συζήτηση περί αποχωρήσεων από το κόμμα, όσων χάσουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «έχουμε δεσμευτεί ότι όλοι είμαστε εδώ για να αθροίσουμε το κόμμα. Το ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει δεν άλλαξε ποτέ το δικό μας ρόλο και πλαίσιο».

Διαβάστε επίσης