-->
28.03.2023

Τσιάρας: Αδιανόητο να δεχθούμε ότι γίνονται παρακολουθήσεις

Για την συνδρομή της κυβέρνησης στις έρευνες της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που εισάγει το θεσμό της δικαστικής αστυνομίας σημείωσε πως «είναι αδιανόητο να δεχθεί κανείς ότι σε μια δημοκρατική, σύγχρονη κοινωνία καταγράφονται τέτοιες μέθοδοι και παρακολουθήσεις».

Παράλληλα, είπε πως οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την συγκεκριμένη υπόθεση «θέτουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει η Δικαιοσύνη και τη κυβερνητική συνδρομή προς κάθε κατεύθυνση για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως η εισαγγελία Αθηνών έχει διατάξει έρευνα για αντίστοιχη υπόθεση για να προσθέσει πως «η δικαιοσύνη κινείται άμεσα και σταθερά χωρίς να αφήνει περιθώριο συζήτησης και αμφισβήτησης σε θέματα που δεν έχουν σχέση σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, να αφήνουν περιθώριο ανοχής τέτοιων γεγονότων. Η δικαιοσύνη μόνη και ανεξάρτητη με διαδικασία που προβλέπεται επιλαμβάνεται των ζητήματος προκειμένου να διαλευκανθεί και να μην υπάρχουν σκιές».

Διαβάστε επίσης