26.05.2020    12:18

Άδωνις: Θέμα ψήφου εμπιστοσύνης το Σκοπιανό

«Εάν υπάρξει συμφωνία για τα Σκόπια και έρθει στη Βουλή, δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση που αυτή η συμφωνία δεν την εκφράζει συνολικά», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση εάν η παραπάνω θέση ισχύει και στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνεί με την προτεινόμενη λύση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ότι «για εμάς είναι θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Σημειώνοντας ότι παρατηρήθηκε διχογνωμία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΝΕΛ επί της εθνικής θέσης για σύνθετη ονομασία, πρόσθεσε ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. «Αν η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο θέσεις θα ρίξει νερό στο μύλο του προβλήματος».
Ο αντιοπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι σύντομα θα λήξει η «παρά φύσιν» συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας: «Το θέμα είναι να φύγουν. Έχουμε ζητήσει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση. Με ποιόν τρόπο θα πέσει είναι δευτερεύουσας σημασίας».

Ωστόσο διευκρίνισε για το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο: «Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητα αλλά από δικαιοσύνη, καθώς υπάρχει καταγγελία Μαρινάκη ότι προσπάθησαν να τον κλείσουν φυλακή για πολιτικούς λόγους». Καταγγελία που από όποιον πολίτη αν προερχόταν, συμπληρώνει, «θα ήμασταν υποχρεωμένοι να την ψάξουμε».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι θα επιχειρηθεί «βεβιασμένη έξοδος ώστε να αλλάξει η ατζέντα» σημειώνοντας ότι υπό την παρούσα συγκυρία το μείζον δεν είναι το επιτόκιο αλλά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τέλος, για την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στο γραφείο του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι αυτή είναι μεν νόμιμη αλλά όχι ηθική και ότι «μυρίζει από μακριά πολιτική συναλλαγή», ενώ απέρριψε απολύτως κάθε συσχετισμό της υπόθεσης αυτής, με άλλες ανάλογες όπως σημειώνει η κυβέρνηση αναφερόμενη στις περιπτώσεις των κ.κ. Αθανασίου και Πικραμένου.