05.07.2020    12:26

Άδωνις: Οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου δίνουν την εντύπωση κυβέρνησης απατεώνων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος νωρίτερα σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως το διάλογο των Τόμσεν Βελκουλέσκου, τον διέρρευσε η κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε: «Μπορεί η Αυλωνίτου να λέει ότι σώσαμε το ΔΝΤ αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου δημιουργούν την εντύπωση στους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με κυβέρνηση απατεώνων. Η δήλωση Παπαχριστόπουλο παίζει πρώτο θέμα και αναπαράγεται από διεθνή ΜΜΕ. Αυτό το ζήτημα θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση. Εσάς δεν σας προκαλεί απορία που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι ο Τσίπρας κατέγραφε τα τηλεφωνήματα που έκαναν τα μέλη του ΔΝΤ από το Χίλτον;».

Και πρόσθεσε: «Αυτό εγείρει τεράστιο ζήτημα για το κράτος. Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρέπει να εξετάσει άμεσα το θέμα και να καλέσει τον επικεφαλής ΕΥΠ. Είναι εκτεθειμένο το κράτος μας. Είχαμε το πρωτοφανές γεγονός να φύγει η τρόικα στις Βρυξέλλες για να συσκεφτεί και να ξαναγυρίσει το ίδιο βράδυ. Την ώρα που η τρόικα έχει αυτή την υποψία έρχεται βουλευτής σας να πει ότι επι σκοπώ καταγράφονταν οι συνομιλίες».

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος που σημείωσε «Ποτέ δεν ανέφερε ο ίδιος ότι έγινε υποκλοπή. Η προσωπική του άποψη ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση αξιοποίησε το προϊόν της υποκλοπής. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα». Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση είπε «Απορώ γιατί τέθηκε το θέμα. Ή μάλλον δεν απορώ όπως γιατί όπως η απορία του ψάλτη είναι ο βήχας έτσι και για εσάς η έλλειψη επιχειρημάτων είναι οι φωνές».

Ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να επανέλθει και να διαβάσει επι λέξει την δήλωση του βουλευτή από τα πρακτικά της βουλής ωστόσο ο προεδρεύουν Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η επίμαχη φράση δεν βρίσκεται εντός των πρακτικών. Όταν δε ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε το σχετικό βίντεο, ο κ. Μανιός είπε «αφήστε τα βίντεο γιατί έχετε χαλκεύσει πολλά βίντεο. Τα πρακτικά της βουλής δεν λένε κάτι τέτοιο».