27.05.2020    14:18

Άδωνις: O Τσίπρας τα έπαιξε όλα για όλα αλλά έχασε τα ρέστα του και μαζί του έχασε και η Ελλάδα

Ο Τσίπρας επέμενε να τα παίξει όλα για όλα αλλά έχασε τα ρέστα του και μαζί του έχασε τα ρέστα της και η Ελλάδα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ενόψει και του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
«Ο κ. Τσίπρας επέμενε να τα παίξει όλα για όλα, να ποντάρει πότε στον Τrump, πότε στον Pittella, πότε στον Wielders, πότε στον Melanchon, πότε στον Schulz, έριξε τα ρέστα του, απ’ ό,τι φαίνεται έχασε τα ρέστα του αλλά μαζί με τα ρέστα του Τσίπρα έχασε και τα ρέστα της η Ελλάδα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ότι χειρότερο για την Ελλάδα τη συμβιβαστική πρόταση της Lagarde.
«Η συμβιβαστική λύση είναι απλώς και μόνο ένα τεχνικό ζήτημα να φαίνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι στο πρόγραμμα ώστε να μην έχει πρόβλημα το γερμανικό κοινοβούλιο.
Όμως μένοντας το ΔΝΤ στο πρόγραμμα κρατάμε τα μέτρα του ΔΝΤ που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από δέκα ημέρες, αλλά χωρίς να δίνει λεφτά το ΔΝΤ σημαίνει χωρίς να πάρει κούρεμα χρέους.
Άρα κρατάμε το αρνητικό του ΔΝΤ, που είναι τα μέτρα, αλλά χωρίς να παίρνουμε το θετικό που είναι το χρέος» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφορικά με τη στάση του Schaeuble απέναντι στην Ελλάδα είπε ότι «το πάει εκεί που το πήγαινε πάντα».
«Δεν έχει αλλάξει στρατηγική.
Ποτέ δεν ήταν εύκολος με την Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια.
Το βασικό λάθος το έκανε ο κ. Τσίπρας, που άφησε τη διαπραγμάτευση να φτάσει τρεις μήνες προ των γερμανικών εκλογών» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζει ο Ανδρέας Μαρτίνης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ο κ.Γεωργιάδης τα χαρακτήρισε παντελώς ψευδή, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ξεκινήσει και παίζει τον υποστηρικτή του Μαρτίνη» για να χτυπήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».
«Του έχουν υποσχεθεί (η κυβέρνηση) ότι θα τον βγάλουν από τη φυλακή αν κατηγορήσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους, γι’ αυτό και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου κάθεται και λέει αυτές τις ανοησίες».
Δηλαδή έγινε αυτή η διεθνής συνωμοσία για να αρπάξουμε το «Ερρίκος Ντυνάν»;
Το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ένα νοσοκομείο που όταν έγινα εγώ υπουργός Υγείας χρωστούσε 300 εκατ, είχε να πληρώσει ΙΚΑ έξι χρόνια.
Ξέρετε πόσα χρήματα πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς όταν το πήρε;
Τριάντα οχτώ εκατομμύρια.
Τόσα χρώσταγε στο ΙΚΑ το Ερρίκος Ντυνάν.
Είκοσι οχτώ εκατομμύρια χρώσταγε στους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι περίπου δύο χρόνια.
Για αυτό το κελεπούρι μιλάμε;», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.