24.02.2020    10:23

Έφοδος αναρχικών σε γραφείο συμβολαιογράφου στα Εξάρχεια

Ομάδα αναρχικών προκάλεσε ζημιές στο γραφείο γυναίκας συμβολαιογράφου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μπόταση 12 στα Εξάρχεια. Οι νεαροί εισέβαλαν στην πολυκατοικία και το γραφείο διαμαρτυρόμενοι για τους πλειστηριασμούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν πετώντας φεϊγ βολάν και γράφοντας συνθήματα στην είσοδο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το bankingnews.gr, το οποίο επικαλείται τραπεζικά στελέχη οι δικηγόροι – πλην μέρους του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών – και πολλοί συμβολαιογράφοι φαίνεται ότι σαμποτάρουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Τραπεζικός παράγοντας ανέφερε ότι ενώ οι τράπεζες προετοιμάζονται για τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αρχές Δεκεμβρίου 2017, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι – με τον ρόλο των δεύτερων να είναι πιο ουσιώδης – σαμποτάρουν τους πλειστηριασμούς κυρίως υπό τον φόβο αντιποίνων από τους δανειολήπτες που έχασαν περιουσιακό στοιχείο και διάφορες συλλογικότητες.
Η εκτίμηση του έμπειρου τραπεζικού στελέχους είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουν έστω και ελάχιστοι πλειστηριασμοί ώστε να δημιουργηθούν τα ανάλογα αμυντικά αντανακλαστικά στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Με τον τρόπο αυτό η περιθωριοποιημένη συναλλακτική παιδεία σταδιακά θα επανέλθει στον έλληνα και οι πολίτες θα αρχίσουν να πληρώνουν έστω και υπό τον φόβο ότι θα χάσουν ακίνητο ή οποιαδήποτε περιουσιακό στοιχείο.
Ο στρατηγικός κακοπληρωτής πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλη εναλλακτική πέραν του να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Να σημειωθεί ότι για το 2018 στόχος είναι 5.000 ακίνητα σε πλειστηριασμούς…
Εάν όμως ενταθούν οι πιέσεις σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους από «αγανακτισμένους πολίτες» τότε είναι πιθανό να υπάρξουν σοβαρές εμπλοκές σε μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας από τους δανειστές και με άμεσο αντίκτυπο στα stress tests.