31.05.2020    20:17

«Αίγλη Ζαππείου»: Ακυρώθηκε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Mετά τις έντονες αντιδράσεις η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Αίγλη Ζαππείου – ανήμερα της 25ης Μαρτίου – για την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της ακυρώθηκε από τους υπεύθυνους της αίθουσας, όπως έγινε γνωστό αργά την Παρασκευή.

Η Χρυσή Αυγή μάλιστα επιτίθεται στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία με ανακοίνωσή της ζήτησε από την εταιρεία διαχείρισης του χώρου την ανάκληση της παραχώρησής του.

Η ίδια η Χρυσή Αυγή μέσω της ιστοσελίδας της αναφέρει ότι η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο εκδηλώσεών της, ενώ επιτίθεται κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «σταλινική Χούντα».

ΚΕΕΡΦΑ: Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος η ματαίωση της ναζιστικής φιέστας της ΧΑ στη Αίγλη Ζαππείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφορικά με τη ματαίωση. Σύμφωνα με την κίνηση:

Η ματαίωση της ναζιστικής φιέστας της Χρυσής Αυγής στην Αίγλη Ζαππείου με πρόσχημα την παρουσίαση υποψήφιων του υπόδικου μορφώματος για τις ευρωεκλογές είναι μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Η διεύθυνση της Αίγλης βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τεράστια κατακραυγή εξ αιτίας της ανοικτής στήριξης της στην παραχώρηση χώρου στους υπόδικους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τους οργανωτές εκατοντάδων επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου σε βάρος συνδικαλιστών, μεταναστών, κοινωνικών στεκιών, ΛΟΑΤΚΙ, αναπήρων.
Μπροστά στην προεκλογική περίοδο που ανοίγει δεν θα αφήσουμε τους ομογάλακτους των ισλαμόφοβων δολοφόνων της Ν.Ζηλανδίας, τους φίλους του Τράμπ, του Μπάνον, του Σαλβίνι και της Λεπέν να παριστάνουν το “νόμιμο πολιτικό κόμμα” και να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο προχωρώντας και σε επιθέσεις στις γειτονιές. Δεν έχουν θέση ούτε στις γειτονιές, ούτε στα μέσα ενημέρωσης, στην ΕΡΤ και τα ιδιωτικά.
Καμιά διακομματική επιτροπή δεν δικαιούται να παραβιάσει τον στοιχειώδη ηθικό κανόνα υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των οικογενειών των θυμάτων που δολοφονήθηκαν και όσων υπέφεραν από τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό δεν μπορούν να έχουν κρατική χρηματοδότηση μεταφρασμένο σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο προβολής. Γι αυτό δεν μπορούν να έχουν “περίπτερα” εκλογικά και λόγο στα ΜΜΕ.Καλούμε την Βουλή να ξεκαθαρίσει από τώρα το τοπίο της εκλογικής αντιπαράθεσης ορίζοντας τις αρμοδιότητες της διακομματικής επιτροπής χωρίς παραχωρήσεις στον νεοναζισμό και το ρατσισμό.
Η συγκεκριμένη φιέστα που έχασε την αίγλη της πριν  γίνει μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Κομαντατούρ των νεοναζί στην Μεσογείων. Πρόκειται για το γραφείο-ορμητήριο από το οποίο επιτέθηκαν δολοφονικά στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και η κυβέρνηση ανέχεται αν είναι ακόμη ανοικτά αντί να τα κλείσει.
Ο κατάλληλος χώρος για ναζιστικές φιέστες είναι οι υπόνομοι, ο κατάλληλος χώρος για τους νεοναζί δολοφόνους είναι η φυλακή!
Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική, χωρίς νεοναζί και ρατσισμό!

Η αντιφασιστική διαδήλωση που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ για την Δευτέρα 25 Μάρτη 6μμ στο Σύνταγμα εκπλήρωσε την αποστολή της πολύ γρήγορα και για αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Ευχαριστούμε όλοι και όλες για την άμεση ανταπόκριση. Εχουμε να δώσουμε πολλές μάχες ακόμη!