28.03.2020    20:48

Αλεξιάδης για την υπόσχεση κατάργησης του ΕΝΦΙΑ: Περσινά ξινά σταφύλια…

«Περσινά ξινά σταφύλια» χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης την υπόσχεση που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του Σκάι ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε: «Ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του ’17 σε σχέση με το ’16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ».

Επίσης, τόνισε ότι «ο φόρος ιδιοκτησίας το 2017 έχει μειωθεί κατά 20 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «Σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο».

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «συνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».