Search
Close this search box.
Search

Αλλαγή καιρού: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι από το βράδυ της Κυριακής

Πριν 6 έτη

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από αργά το βράδυ της Κυριακής θα σημειωθεί σημαντική μεταβολή του καιρού, που θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, από αργά το βράδυ της Κυριακής και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Δυτική και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ως το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και την Εύβοια.

Εξάλλου, η θερμοκρασία, που το Σαββατοκύριακο θα είναι έως και λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας και τους 27 βαθμούς τοπικά, θα πέσει την επόμενη εβδομάδα.

Aπό την Τετάρτη 15/05 κι έπειτα βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση (1 έως 4 βαθμούς) με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου μάλιστα τη Δευτέρα 13/05 και την Τρίτη 14/05 αναμένεται άνοδος. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη 14/05 και την Τετάρτη 15/05 στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις λασποβροχές.

O καιρός για την Κυριακή

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως σταδιακά και από το μεσημέρι στα ορεινά, τα βόρεια και τα δυτικά και έως το βράδυ σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 10 έως 25, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 25, και στην Κρήτη από 13 έως 23.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια και τα 6 μποφόρ στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.