14.07.2020    12:45

Αντιεμβολιαστές είπαν στη μητέρα να μη δώσει Tamiflu στο παιδί της και ο 4χρονος πέθανε!

Ένα 4χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του από γρίπη στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς η μητέρα του συμβουλεύθηκε «αντιεμβολιαστική» ομάδα στο Facebook, που της πρότεινε να μην του δώσει Tamiflu, ενώ έπρεπε.

Η μητέρα ρώτησε τα μέλη της ομάδας αν θα πρέπει να δώσει στον γιο της το φάρμακο που έχει προτείνει ο γιατρός της. Το παιδί είχε πολύ υψηλό πυρετό και σπασμούς, όπως έγραψε στην ανάρτηση η μητέρα. Ανέφερε ότι δύο από τα τέσσερα παιδιά της είχαν διαγνωστεί με γρίπη και ο γιατρός έγραψε Tamiflu για όλη η οικογένεια.

Η μητέρα έλαβε 45 απαντήσεις στην ομάδα και καμία δεν της πρότεινε να πάρει κάποια ιατρική συμβουλή. Όλες αφορούσαν γιατροσόφια αλλά κανένα φάρμακο για την γρίπη. Τελικά το παιδί νοσηλεύθηκε και πέθανε τέσσερις ημέρες μετά.

Η γρίπη στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει σοβαρά τα παιδιά φέτος, καθώς αρκετοί γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύεται με γρίπη είναι πάνω από το κανονικό και μέχρι στιγμής 68 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους.

To κακό είναι πως και στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η τάση, αφού πάρα πολλοί γονείς συμβουλεύονται διάφορους, ακόμη και γιατρούς εναλλακτικών θεραπειών, και δεν εμβολιάζουν ή δεν δίνουν το κατάλληλο φάρμακο στα παιδιά τους. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε τέτοιες συμβουλές και συμβουλεύουν να ακολουθούν την θεραπεία που προτείνουν οι γιατροί, οι οποίοι γνωρίζουν ακριβώς την ασθένεια και τον τρόπο αντιμετώπισής της.