02.06.2020    03:34

Αντιπρόεδρος «Παπαστράτος»: Θα επεκταθεί σε όλο το προσωπικό της παραγωγής η επταήμερη εργασία

«Η συμφωνία με τους εργαζόμενους για επταήμερη αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου αποτελεί μέρος της επένδυσης ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της «Παπαστράτος», Ιάκωβος Καργαρώτος, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει έλθει στην επικαιρότητα σχετικά με τα εργασιακά, με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της ελληνικής παραγωγής για τις ευρωεκλογές, ο κ. Καργαρώτος τόνισε ότι «με τη συμφωνία οι εργαζόμενοι εξασφαλίζουν 18 επιπλέον ημέρες άδειας και ταυτόχρονα το εργοστάσιο γίνεται πιο ανταγωνιστικό».

Όπως είπε, το μέτρο εφαρμόζεται σήμερα σε 11 εργαζόμενους και σύντομα θα επεκταθεί σε όλο το προσωπικό της παραγωγής.

“Η εταιρία έχει εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον ιστορικά. Κάναμε διαπραγμάτευση με το σωματείο ούτως ώστε όταν θα έρθει η ανάγκη για μεγαλύτερο όγκο παραγωγής να είμαστε έτοιμοι για 7ήμερη λειτουργία. Αυτό δεν αγγίζει τις βάρδιες που θα είναι 8ωρες. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 4 ημέρες, παίρνουν δύο ρεπό, με αποτέλεσμα να έχουν τον χρόνο επιπλέον 18 μέρες ανάπαυσης χωρίς μείωση στους μισθούς. Οι εργαζόμενοί μας δουλεύουν 37,3 ώρες την εβδομάδα, χωρίς μείωση μισθών” δήλωσε ο κ. Καργαρώτος και μίλησε για ανταγωνιστικό πακέτο παροχών και μισθών που ισχύει στην εταιρία.