06.04.2020    04:03

Αντ. Λιάκος (ιστορικός-στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ): Η Ελλάδα έχει ανάγκη από 1 εκατ. πρόσφυγες λόγω πληθυσμιακής κατάρρευσης!

Αίσθηση προκαλεί η άποψη που εξέφρασε ο ιστορικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Λιάκος πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες προκειμένου να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση.

«Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε».

Δείτε την ανάρτησή του:

Όλο το σχόλιό του:

«Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία.
Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα.
Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει. Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων.
Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις».

Αλλά οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του είναι πολλές. Διαβάστε μία η οποία είναι χαρακτηριστική:

«Δεν τον απασχολεί τον κύριο καθηγητή η επιστροφή της νέας γενιάς που μετανάστευσε και πως θα μπορούσαμε να την κάνουμε να επιστρέψει, τον απασχολεί το πως θα αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα με αντικατάσταση ιθαγενών από αλλοδαπούς εντελώς διαφορετικής και μη ενσωματώσιμης μάλιστα διάθεσης και κουλτούρας. Το ότι μειώνεται και γηράσκει ο πληθυσμός μίας χώρας, ειδικά όταν αυτή η χώρα είναι πτωχευμένη, με μηδέν παραγωγικότητα μάλιστα και δυσχερέστατη διάθεση και προσφορά εργασίας, το να λες πως θα λύσεις το δημογραφικό και ασφαλιστικό με αυτή την αντικατάσταση είναι εντελώς γελοίο διότι όχι μόνο θα προσφέρουν οι αντικαταστάτες στο ασφαλιστικό και στην οικονομία αλλά θα την καταρρεύσουν τελείως λόγω…. επιδομάτων… Για μία χώρα όπως η Ελλάδα, πτωχευμένη και με μηδαμινή παραγωγικότητα, η λύση είναι, «το όσο λιγότεροι, τόσο το καλύτερο» και όχι το να γίνουμε περισσότεροι από ανθρώπους που δε θα προσφέρουν αλλά θα επιδοτούνται… Φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του ελεύθερα ακόμα και εάν πρόκειται για εντελώς γελοία μη πω εφιαλτικά ανθελληνική άποψη».