30.05.2020    12:42

Ας τον συμμαζέψει ο Αρχιεπίσκοπος: Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας καλεί τους πιστούς να ξεγελάσουν το κράτος και να πάνε να κοινωνήσουνε!

Τι κι αν ήδη η Ελλάδα έχει χάσει 27 ανθρώπους από τον φονικό κορωνοϊό, τι κι αν ο μισός πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα για να περιοριστεί η πανδημία.

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, κωφεύει στις δραματικές εκκλήσεις των επιστημόνων και καλεί τους πιστούς στις εκκλησίες για να κοινωνήσουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ως πρόβα «παγκόσμιας δικτατορίας» που έχουν άλλους σκοπούς.


Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να ξεγελάσουν τις αρχές εκδίδοντας έγγραφο κίνησης για σωματική άσκηση και να πάνε στην Εκκλησία για να λάβουν Θεία Κοινωνία κατά τη Δοξολογία για τον Ευαγγελισμό που μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από την τηλεόραση Corfu TV όσο και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών, σύμφωνα με το corfupress.

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε ‘’μην πανικοβάλλεστε’’ αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας.