Search
Close this search box.
Search

ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου από αγνώστους – Έσπασαν την κλειδαριά που είχε βάλει η Αστυνομία

Πριν 6 έτη

Στην ανακατάληψη του υπογείου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησαν άγνωστοι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που η αστυνομία είχε μπει στο πανεπιστήμιο και είχε «απελευθερώσει» το χώρο που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιδρύματος.

Αυτό διότι τη Δευτέρα, την πρώτη μέρα που άνοιξε επίσημα το πανεπιστήμιο μετά το πενθήμερο κλείσιμο που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος εν όψει των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έσπασαν τη νέα κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και μπήκαν εκ νέου στο χώρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των «Νέων» έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, οι οποίοι και είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες ημέρες με κεντρική ιδέα τη φράση «το στέκι είναι δικό μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στις 15.00 οι υπάλληλοι του ΟΠΑ άκουσαν δυνατούς θορύβους από το υπόγειο, φυσικά κανείς δεν κατέβηκε να ελέγξει, αφού όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με μια μεγάλη επιχείρησή της η Αστυνομία «ελευθέρωσε» τον χώρο του υπογείου, όπου υπήρχαν καταγγελίες ότι κατασκευάζονταν μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.