26.05.2020    04:57

Αυγενάκης: Ευχαριστώ τον Ζ. Λάκοβιτς για τα καλά του λόγια και την «ψήφο εμπιστοσύνης»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πήρε θέση και ευχαρίστησε τον Ζόραν Λάκοβιτς για όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» για την άριστη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και FIFA/UEFA με στόχο τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με ανάρτησή του στο Twitter γράφει «Γυμνή η αλήθεια για το ποδόσφαιρο μας και τις παθογένειές του από τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κ.Ζ. Λάκοβιτς σήμερα στην «Καθημερινή». Ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και την «ψήφο εμπιστοσύνης» στο σχέδιο νόμου που αφορά στην αντιμετώπιση της βίας & τα στημένα».

Tι είπε ο Λάκοβιτς

Ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA ήρθε πριν από σχεδόν τρία χρόνια προκειμένου να δει τι συμβαίνει με τις κατηγορίες για χειραγωγούμενα παιχνίδια, με στόχο τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς. Σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή, επισημαίνει ότι για να υπάρξει αυτή η βελτίωση, θα πρέπει να επιτευχθεί «πλήρης συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων», δηλώνει ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και αισιόδοξος ότι από την επόμενη σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει από το… μνημόνιο της εποπτείας των FIFA/UEFA.

– Τον Οκτώβριο του 2020 η ΕΠΟ έχει εκλογές. Θα είναι η FIFA και η UEFA παρούσες ή δεν θα συμμετάσχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως συμμετέχουν σήμερα;
– Εχει επανειλημμένως αναφερθεί ότι η εποπτεία των εμπειρογνωμόνων των FIFA/UEFA, οι οποίοι έχουν σταλεί για να βοηθήσουν τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα λάβει τέλος στα τέλη αυτής της σεζόν. Σίγουρα, ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ να προετοιμάσει το πεδίο για δημοκρατικές εκλογές, και όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες, η FIFA και η UEFA θα παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία.

Είμαι πεπεισμένος ότι, από την επόμενη σεζόν, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις δίχως την εποπτεία των FIFA/UEFA όπως συμβαίνει σήμερα. Φυσικά, όπως και για όλες τις άλλες 54 ποδοσφαιρικές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, θα είμαστε διαθέσιμοι για συμβουλή και βοήθεια εάν και όποτε ζητηθεί.