25.05.2020    18:49

Αυξάνονται οι τιμές στο skroutz.gr λόγω νέου μοντέλου χρέωσης; – Τι θα κάνει το bestprice.gr

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση τιμών σε smartphones, στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης τιμών για προϊόντα τεχνολογίας, skroutz.gr. Υπεύθυνο για αυτή την εξέλιξη είναι, πιθανότατα, το νέο μοντέλο χρέωσης του skroutz.gr, βάσει του οποίου τα καταστήματα θα πληρώνουν προμήθεια για κάθε πώληση που θα πραγματοποιείται μέσω του skroutz, αντί του μοντέλου χρέωσης με βάση τα click. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από την πλευρά των καταστηματαρχών, ενώ η καταληκτική ημερομηνία μετάβασης στο νέο μοντέλο είναι πολύ κοντά.

Ενδεικτικά, το Xiaomi Redmi Note 8 Pro πωλείται, πλέον, με τιμές που έχουν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με τη συνηθισμένη σταδιακή πτώση τιμής που παρουσίαζε το προηγούμενο διάστημα. Πολλοί αναρωτιούνται αν οι τιμές που μέχρι τώρα συναντούσαμε στο skroutz, θα αρχίσουν να εξισώνονται με τις τιμές άλλων καταστημάτων, οπότε τελικά δεν θα έχει και νόημα η χρήση του από τους καταναλωτές που αναζητούν την καλύτερη δυνατή τιμή για τις αγορές τους.

Πολλά καταστήματα έχουν υπογράψει τη νέα σύμβαση, άλλα, όμως, απειλούν να καταφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ή σε άλλες εναλλακτικές λύσεις όπως το bestprice.gr, το οποίο δεν προτίθεται να αλλάξει το μοντέλο χρέωσης.

Πηγή: thelab.gr