01.06.2020    01:07

Αυτό είναι το νέο iPhone 12 – Οι καινοτομίες που φέρνει

Παρόλο που υπάρχουν έξι μήνες ( ή και λίγο περισσότερο) έως ότου να δούμε επισήμως τα νέα μοντέλα iPhone’s, οι φήμες για τα επερχόμενα flagships της Apple αρχίζουν να εντείνουν και είναι απολύτως λογικό. Τα τελευταία νέα έρχονται από τους ανθρώπους του Svetapple που δημοσίευσαν κάποιες εικόνες του υποτιθέμενου iPhone 12 Pro. Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι η απουσία της σημερινής εγκοπής που έκανε το ντεμπούτο με το iPhone X το 2017.

Όλα τα στοιχεία που βρίσκονται επί του παρόντος στην εγκοπή είναι τοποθετημένα στο επάνω πλαίσιο του τηλεφώνου. Βλέπουμε ένα διάγραμμα που δείχνει την κάμερα υπέρυθρων και τους συνοδευτικούς αισθητήρες και τον προβολέα, καθώς και το ηχείο και την κάμερα 12MP που βλέπει προς τα εμπρός, όλα απλωμένα στο bezel που υπάρχει στην κορυφή. Τα πλαϊνά και τα κάτω πλαίσια φαίνονται επίσης μεγαλύτερα από τα τρέχοντα iPhone’s, αλλά δεδομένου ότι αυτό είναι μόνο μια πρόωρη εκδοχή του τηλεφώνου, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Πιθανόν αυτό να είναι η σχεδίαση του επόμενου iPhone 12 1

Ένα ξεχωριστό διάγραμμα δείχνει επίσης ότι η υποδοχή SIM εξακολουθεί να υπάρχει στη δεξιά πλευρά. Η συσκευή περιγράφεται επίσης να έρχεται με επίπεδες πλευρές που επιβεβαιώνει τις προηγούμενες φήμες και μάλιστα η μεγαλύτερη έκδοση Pro των 6.7-ιντσών θα αποκτήσει μια νέα σταθεροποίηση της κάμερας που αλλάζει τον αισθητήρα. Έχουμε επίσης ακούσει για τους πιθανούς αισθητήρες 3D ToF που έρχονται και στις δύο παραλλαγές Pro. Υπάρχουν επίσης διάσπαρτες πληροφορίες για οθόνες ProMotion 120Hz, μέχρι 6GB RAM και συνδεσιμότητα mmWave 5G.

Πιθανόν αυτό να είναι η σχεδίαση του επόμενου iPhone 12 2

Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευθεί η πηγή των εικόνων περί αυθεντικότητας και φαίνεται λίγο νωρίς για να προέρχονται όλα αυτά από κάποια επίσημη πηγή που γνωρίζει εκ των έσω το τι ακριβώς πράττει η Apple στα εργαστήριά της. Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες φήμες για να δούμε τι θα επιβεβαιωθεί απ΄όλα αυτά.

Η Apple αναμένεται να προσφέρει υποστήριξη 5G σε όλα τα iPhone της, σύμφωνα με αξιόπιστο αναλυτή, ο οποίος έχει αξιοσημείωτο ιστορικό όταν πρόκειται να κάνει προβλέψεις για μελλοντικά προϊόντα της Apple. Αρχικά είπε ότι μόνο δύο από τα smartphones της Apple το 2020 θα ήταν συμβατά με τα δίκτυα 5G, αλλά αναθεώρησε τις προοπτικές του σε μια πιο πρόσφατη έκθεση.

Οι οθόνες OLED αντικαθιστούν τις LCD

Η Apple θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τις οθόνες LCD και να πάει πιο κοντά στις OLED για όλα της τα προϊόντα το 2020, δήλωσε ο αναλυτής.

Οι οθόνες OLED προσφέρουν συνήθως καλύτερη αντίθεση και βαθύτερα μαύρα χρώματα σε σύγκριση με τις οθόνες LCD, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

Η έκδοση της Apple μπορεί επίσης να έρθει σε τέσσερις παραλλαγές, σύμφωνα με αναλυτή. Αυτό θα σήμαινε μια απόκλιση από τη στρατηγική της εταιρείας καθώς το 2019 και το 2018, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε το Iphone σε τρία διαφορετικά μοντέλα.

Ο αναλυτής προβλέπει ότι η Apple θα κυκλοφορήσει ένα iPhone 5,4 ιντσών, δύο iPhones 6,1 ιντσών και ένα iPhone 6,7 ιντσών. Ενώ όλα αυτά τα iPhones αναμένεται να έχουν οθόνη OLED και υποστήριξη 5G. Το μοντέλο 5,4 ιντσών και ένα από τα μοντέλα των 6,1 ιντσών είναι πιθανό να έχουν μόνο δύο κάμερες αντί για τρεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αυτά τα δύο μοντέλα να έχουν χαμηλότερη τιμή.

Το iPhone 12 θα έχει πρωτόκολλο Wi-Fi, πολύ γρήγορο σε μικρές αποστάσεις

Το iPhone της επόμενης γενιάς της Apple μπορεί να υποστηρίξει το πρότυπο Wi-Fi 802.11ay. Τα δίκτυα που λειτουργούν με αυτό το πρότυπο είναι ικανά να παρέχουν γρήγορες συνδέσεις χαμηλής καθυστέρησης σε κοντινές συσκευές.

Τέλος, το iPhone που θα βγάλει η εταιρεία αργότερα το 2020 θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επαναφορά του μεταλλικού πλαισίου που υπήρχε στο iPhone 4.

Ο αναλυτής αναφέρει επίσης ότι η Apple θα αλλάξει τον σχεδιασμό του iPhone «σε σημαντικό βαθμό» το επόμενο έτος.

Κάμερα 3D

Εκτός από τη συνδεσιμότητα 5G και τα νέα μεγέθη οθόνης, ένα άλλο χαρακτηριστικό  στο φετινό iPhone αναμένεται να είναι η φωτογραφική μηχανή του. Η Apple σχεδιάζει να εξοπλίσει το iPhone 2020 της με μια πιο ισχυρή κάμερα 3D.

Η νέα κάμερα θα τροφοδοτείται με σαρωτή λέιζερ, σε αντίθεση με την τεχνολογία dot-projection που χρησιμοποιεί η Apple στο Face ID. Εκτός από την ενίσχυση της λειτουργικότητας της επαυξημένης πραγματικότητας του iPhone μέσω του 3D, η νέα κάμερα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη φωτογραφιών με μεγαλύτερο βάθος.