09.07.2020    13:25

Βέροια: Στις φλόγες διαμέρισμα, απεγκλωβίστηκαν πατέρας με δύο ανήλικα

Ωρες αγωνίας έζησαν σήμερα το πρωί ένας πατέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά του στο κέντρο της Βέροιας, όταν εγκλωβίστηκαν στο μπαλκόνι πολυκατοικίας όπου κατέφυγαν για να σωθούν από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμά τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας δέχθηκε κλήση για κατάσβεση φωτιάς σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου επί της οδού Κωτουνίου 15, περίπου στις 9.45.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα veriotis.gr, ανάστατοι οι γείτονες παρακολουθούσαν τον πατέρα να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ένοικος της πολυκατοικίας επιχείρησε να τους βοηθήσει, αλλά ο καπνός που έπνιξε τους κοινόχρηστους χώρους καθιστούσε αδύνατη την πρόσβαση στο διαμέρισμα.

Η Πυροσβεστική έσπευσε με τέσσερα οχήματα και 12 άνδρες, όπου κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να απεγκλωβίσουν σώους τον πατέρα και τα δυο μικρά κορίτσια. Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε σοκαρισμένους αλλά καλά στην υγεία τους, στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στο καθιστικό του σπιτιού, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.