13.07.2020    14:30

Βίτσας: Πηγαίνουμε σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Για την ονοματολογία σε σχέση με το Σκοπιανό, αλά και για την πολιτική της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι »στόχος είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».

«Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας να λυθεί αυτό το ζήτημα που τυραννάει τα Βαλκάνια και τη χώρα αλλά και διεθνώς, κάτω από τη λογική, πηγαίνουμε σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλους και μέσα σε μια λύση πακέτο που αποκλείει αλυτρωτισμούς, και προσέξτε με, όχι μόνο προς τα Σκόπια αλλά και τα Βαλκάνια ολόκληρα, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αλυτρωτικά και προς τα Σκόπια, για παράδειγμα, από την Αλβανία. Για να γίνει αυτή η διαδικασία πραγματικότητα, θα πρέπει να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συναινέσεις. Μην ξεχνάμε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Υπουργό Εξωτερικών και την μεγαλύτερη ακόμα εμπιστοσύνη του στο πρωθυπουργό» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξή του στον Real fm.

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης στους επόμενους μήνες ο κ. Βίτσας υπογράμμισε:  «Στόχος μας είναι να φύγει η χώρα από τη μνημονιακή περίοδο και να δημιουργήσει μια βάση με την οποία θα μπορούμε μόνοι μας, βεβαίως με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, και να αποφασίζουμε και να προχωράμε. Με την ψήφιση, χθες στη Βουλή, τελειώνει μια φάση, η φάση της τρίτης αξιολόγησης. Περιμένουμε βέβαια τις διαδικασίες. Απελευθερώνει κάποια χρήματα αλλά μας βάζει και μια υποχρέωση. Να σκεφτούμε και να οργανώσουμε το τι κάνουμε τους επόμενους μήνες ως το τέλος Αυγούστου, όπου θα τελειώσει η περίοδος των μνημονίων, τι κάνουμε από κει και πέρα ώστε να υπάρχει μια ανάταξη».