10.07.2020    05:46

Βρετανία: Άδεια εισόδου μόνο σε μετανάστες με εξασφαλισμένη εργασία εξετάζει η Μέι

Σε πρόθεση της Πρωθυπουργού Μέι να μην επιτρέπει την είσοδο στη Βρετανία Ευρωπαίων πολιτών αν δεν έχουν προηγουμένως εξασφαλίσει θέση εργασίας στη χώρα, αναφέρεται μερίδα του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού Τύπου.

Επικαλούμενες κυβερνητικές πηγές η Daily Mail και η Daily Telegraph σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό το σύστημα μετανάστευσης θα είναι πιο αυστηρό σε σύγκριση με το σύστημα αξιολόγησης των επίδοξων μεταναστών με βάση «βαθμούς» για την ειδίκευσή τους, το οποίο απέρριψε μέσα στο Σαββατοκύριακο η Τερέζα Μέι αμφισβητώντας την αποδοτικότητά του.

Η Mail σημειώνει πως η Πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις να εισαγάγει ένα καθεστώς αδειών εργασίας για όλους τους μετανάστες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Αυτό θα σήμαινε ότι θα εγκρίνονταν οι αιτήσεις εισόδου στη χώρα μόνο των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαίων, που θα είχαν εξασφαλίσει θέση εργασίας η οποία δε θα μπορούσε να πληρωθεί από Βρετανό εργαζόμενο.

Οι υποστηρικτές του Brexit κατηγόρησαν χθες την κυβέρνηση ότι προσεγγίζει το θέμα των περιορισμών στη μετανάστευση με μαλθακό τρόπο, καθώς εξέλαβαν την απόρριψη του συστήματος βαθμολόγησης των μεταναστών ως απομάκρυνση από τις δεσμεύσεις των Brexiteers