27.05.2020    02:13

Βρετανία: Αποδοκιμασίες κατά Μέι – Aποχώρησε με αστυνομική συνοδεία (video)

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, αποχώρησε η Τερέζα Μέι από τη συνάντηση που είχε με κατοίκους που ζουν στην περιοχή κοντά στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, όπου τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά.


H συνοφρυωμένη βρετανίδα πρωθυπουργός αποχώρησε ενώ διαδηλωτές που εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους για την αντίδραση της κυβέρνησης στην πυρκαγιά, έτρεξαν πίσω από το αυτοκίνητο που μετέφερε την πρωθυπουργό και τη γιούχαραν. «Ντροπή σου» και «είσαι δειλή» ήταν μόνο μερικές από τις αποδοκιμασίες του οργισμένου πλήθους.

Η Μέι συναντήθηκε με θύματα της πυρκαγιάς, κατοίκους και ιθύνοντες της κοινότητας, ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών.

«Το πακέτο στήριξης που ανακοινώνω σήμερα είναι να δοθεί στα θύματα η άμεση στήριξη που χρειάζονται για να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους οικείους τους. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τι περισσότερο χρειάζεται να γίνει», δήλωσε η πρωθυπουργός με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της.

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την καταστροφική πυρκαγιά στον πολυκατοικία εισέβαλαν νωρίτερα στο δημαρχείο του Κένσινγκτον και Τσέλσι.