08.07.2020    11:22

Γ.Βαρεμένος: «Επιστρατευμένοι» από τη ΝΔ οι φορείς της Θεσσαλονίκης για το Μετρό – «Τηλεοπτικό πραξικόπημα» στην Ελλάδα ακόμα και στα εθνικά

Ως «επιστράτευση» φορέων της Θεσσαλονίκης από τη ΝΔ,  χαρακτήρισε τη στάση τους στο θέμα των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Κατά την αναφορά του θέματος των αρχαιοτήτων και στην παρατήρηση ότι η συντριπτική πλειονότητα των φορέων, Περιφέρεια, δήμοι, επιμελητήρια, εκφράστηκαν υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης, ο κ. Βαρεμένος σημείωσε: «Ο προηγούμενος δήμαρχος της πόλης δεν είχε συμφωνήσει. Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται ή επιστρατεύει όσους πρόσκεινται σ` αυτήν για να περάσει ετσιθελικά τη θέση της.»

Ο ίδιος επέμεινε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις επιλογές της ανέτρεψε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό, ενώ έκανε λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης «να ιδιωτικοποιήσει για πρώτη φορά τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» και χαρακτήρισε «επικοινωνιακό σώου», όσα έλαβαν χώρα στην πόλη σε σχέση με το Μετρό, κατά την τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Στην παρατήρηση ότι «επικοινωνιακό σώου» μπορεί να χαρακτηριστεί και εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ με τους «μουσαμάδες», ο κ. Βαρεμένος, απάντησε ότι δεν υπάρχει σύγκριση γιατί «τώρα έχουμε τηλεοπτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα».

Στο ίδιο «τηλεοπτικό πραξικόπημα» ενέταξε και την διαχείριση των εξελίξεων στον Έβρο έναντι της Τουρκίας, επικαλούμενος ως παράδειγμα ότι προ διμήνου γινόταν λόγω για «εισβολή στον Έβρο», αλλά όχι και στο τελευταίο επεισόδιο στα σύνορα.