05.07.2020    13:20

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ποια είναι η νεαρή εντυπωσιακή υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (εικόνες)

Η Δόμνα Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος της ομάδας των κατασκευών για την Τρίτη Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και τα τελευταία χρόνια Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Την είχαμε πρωτοδεί το 2017 όταν συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η νεαρή 32χρονη, μελαχρινή οικονομολόγος με το αυστηρό στιλ, κάθισε, τότε, δίπλα στον στενό συνεργάτη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επί των Δημοσιονομικών, Στέλιο Πέτσα και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ στα Οικονομικά Ανάπτυξης και στην Ανάλυση Ρίσκου και έχει διατελέσει οικονομική σύμβουλος του ΟΟΣΑ.  Άλλωστε, η έδρα του συγκεκριμένου οργανισμού στο Παρίσι ήταν μια από τιs πρώτες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, όπου συναντήθηκε με τον γ.γ. Ανχελ Γκουρία, ενώ οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κεντρικό στοιχείο της «γαλάζιας» πολιτικής.

Στα ελληνικά δημόσια πράγματα, η κ. Μηχαηλίδου, (δεύτερη από αριστερά) πάντως, δεν ήταν άγνωστη. Το 2016 είχε συμμετάσχει στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τη μεταρρύθμιση στα MME, ενώ τον Απρίλιο του 2017 συντόνισε την 3η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, με θέμα «Προκλήσεις για την Ανάκαμψη».