-->
27.07.2021

Δύο νεκροί από σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό στην Αίγινα – Αδέλφια τα θύματα, δεν ήξεραν κολύμπι

Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες αλιευτικού σκάφους, που βυθίστηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, μετά από σύγκρουση με υδροφόρα πλοίο.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό περισυνελέγησαν από το πλήρωμα της υδροφόρας και μεταφέρθηκαν στην Αίγινα, όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι στιγμή τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Δήμαρχος Αίγινας: Αδέλφια οι δύο νεκροί – Δεν ήξεραν κολύμπι

Για τα πρώτα στοιχεία από την τραγωδία στην Αίγινα, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό μίλησε στο enikos.gr o δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης.

«Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια. Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε… δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες» ανέφερε.

Ο δήμαρχος Αίγινας σημειώνει ότι πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο .»Είναι ένας δίαυλος. Είναι μια δίοδος μεταξύ δύο νησιών. Πάνω σ’ αυτό σημείο πρέπει να συνέβη το δυστύχημα».

Σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος ο κ. Μούρτζης σημειώνει:

«Δεν τρέχει η υδροφόρα, πηγαίνει πολύ σιγά. Ήταν για να γίνει. Από ότι μου λένε, μάλλον δεν ξέρανε κολύμπι και πρέπει να πνίγηκαν» λέει ο κ. Μούρτζης ο οποίος προσθέτει δεν ήταν κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή.Διαβάστε επίσης