13.07.2020    02:14

Εκδηλώσεις για την κινεζική πρωτοχρονιά και στη Θεσσαλονίκη

Στους ρυθμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς θα κινηθεί το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη.

Στην οδό Αισώπου στη λεγόμενη «Chinatown», από τις 10.00 έως τις 14.00, οι Κινέζοι καταστηματάρχες θα γιορτάσουν με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο την έλευση της χρονιάς του πιθήκου.

Οι δρόμοι της περιοχής θα στολιστούν με κόκκινο χρώμα από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από την κινεζική κουζίνα.

Ο στολισμός αρχίζει από την Τετάρτη, ενώ στον εορτασμό θα πάρουν μέρος 150 καταστηματάρχες της περιοχής που καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα δώσει και ο ίδιος το «παρών», «τους παραδώσαμε εδώ και λίγους μήνες έναν αναπλασμένο χώρο και τώρα είναι δική τους δουλειά να τον αναδείξουν» .

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε έργα ανάπλασης στην περιοχή, με σκοπό οι δρόμοι να αποκτήσουν έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα.