05.07.2020    12:28

Επίθεση κουκουλοφόρων στην κλήρωση της Football League

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της κλήρωσης της Football League στο Αττικό Άλσος Γαλατσίου, όταν 10 περίπου κουκουλοφόροι έκαναν επίθεση, πέταξαν φωτοβολίδα και ήρθαν στα χέρια με άνδρες ασφαλείας.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Βολιτάκης, του φωτογραφικού πρακτορείου InTime, ο οποίος κάλυπτε την κλήρωση.

Κατά την εισβολή τους οι κρανοφόροι φώναξαν προς τους παρευρισκομένους «Άντε γ@@@είτε μ@@@α που θέλετε και κληρώσεις», ενώ επιτέθηκαν λεκτικά κατά και του προέδρου της ΕΠΟ. Εκτός κτιρίου έσπασαν το αυτοκίνητο του πρώην προέδρου της Football League, Σπύρου Καλογιάννη, τον καθρέπτη του αμαξιού του ιδιοκτήτη του Άρη, Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι το σοβαρό αυτό γεγονός αποδεικνύει «τη βαθιά κρίση και ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο», εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση.

«Η απαράδεκτη επίθεση στο χώρο διεξαγωγής της κλήρωσης της Football League είναι απολύτως καταδικαστέα. Ωστόσο η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διορθωθεί με βιαιοπραγίες και άνανδρες επιθέσεις πολλών απέναντι σε λίγους και οπλισμένων απέναντι σε μικρά παιδιά» αναφέρει. Θεωρώ βέβαιο ότι και αυτή τη φορά η ελληνική αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση και οι υπεύθυνοι αυτής της άνανδρης επίθεσης, που προκάλεσε και το σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου ανθρώπου, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», προσθέτει η ανακοίνωση.