28.02.2020    11:20

Επικίνδυνο οικόπεδο στο Μάτι: Απομακρύνθηκε η «βραδυφλεγής βόμβα» και εντός προθεσμίας

«Εντός προθεσμίας» καθαρίστηκε το οικόπεδο στο Μάτι στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης μετά την φονική πυρκαγιά .

«Το οικόπεδο με τα καμένα κλαδιά σχεδόν αποκαταστάθηκε» ανέφερε αναγνώστης του ΣΚΑΪ.gr στέλνοντας μάλιστα και  σχετικό φωτογραφικό υλικό. «Είμαι απλά ένας κάτοικος που χαίρεται που κάποιοι άνθρωποι σε 15-20 μέρες κατάφεραν να απομακρύνουν αυτή τη βόμβα δίπλα από τα σπίτια μας» τόνισε, θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του.

Το οικόπεδο υπήρχαν χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που είχαν απορριφθεί εκεί, αποτελώντας «βραδυφλεγή βόμβα» για την περιοχή.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός δόθηκε στην κεντρική διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Πρώτη πρόβλεψη της ΠΝΠ ήταν ο άμεσος καθαρισμός του επικίνδυνου οικοπέδου.

Στις 27 Ιουλίου ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, που εποπτεύει τον καθαρισμό είχε τονίσει ότι θα χρειαστεί ένα μήνας για να να καθαρίσει το οικόπεδο στη Μάτι. Ο

Όλη η καύσιμη ύλη μεταφέρεται στα λατομεία της εταιρεία ΤΙΤΑΝΙΑ.