10.07.2020    12:57

Ερώτηση κατέθεσε η Άννα Καραμανλή στον Υπουργό Εσωτερικών για τη λειτουργία των ΚΕΠ

Έντονα προβλήματα έχουν προκύψει στην εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ, μετά την ένταξη σε αυτά νέων διαδικασιών, αρμοδιότητας του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τη Βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Άννα Καραμανλή, η οποία κατέθεσε σχετική ερώτησή προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως επισημαίνει η κ. Καραμανλή, η διεκπεραίωση των δημοφιλέστερων διαδικασιών του ΟΑΕΔ μέσω ΚΕΠ, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των “ουρών” του ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ, μετατρέποντας τον πλέον επιτυχημένο θεσμό της Δημόσιας Διοίκησης σε μία ακόμη εστία γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας των πολιτών.

Όπως υπογραμμίζει η Βουλευτής Β’ Αθηνών , οι πολίτες για τις συγκεκριμένες διαδικασίες εξυπηρετούνται πλέον αποκλειστικά από τα ΚΕΠ, παρά το γεγονός ότι η σχετική Υπουργική Απόφαση προέβλεπε ότι αυτά θα λειτουργούν επικουρικά προς τον ΟΑΕΔ. Επιπλέον δεν προηγήθηκε καμία ουσιαστική ενημέρωση ή εκπαίδευση των υπαλλήλων των ΚΕΠ, όπως επίσης προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση.

Η κ. Καραμανλή τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες καταδεικνύουν την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τη Δημόσια Διοίκηση και σημειώνει ότι  υπονομεύεται και απαξιώνεται στην πράξη ο θεσμός των ΚΕΠ, ο οποίος γνωρίζει την καθολική αποδοχή και αναγνώριση των πολιτών.

Τέλος η Βουλευτής Β΄ Αθηνών καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να διορθώσει τις στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης και να ενισχύσει τα ΚΕΠ, τα οποία επωμίζονται πλέον το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών των πολιτών με το δημόσιο.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε η κ. Καραμανλή:

page0001 page0002 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

 

– σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

– με ποιο τρόπο προτίθεται να προστατεύσει και να ενισχύσει τα ΚΕΠ, τα οποία επωμίζονται πλέον το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών των πολιτών με το δημόσιο.

– προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις έμπειρου προσωπικού από τους απολυμένους πρώην συμβασιούχους του θεσμού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

                                                                                          Άννα Καραμανλή

Βουλευτής Β΄ Αθηνών – Ν.Δ