16.07.2020    16:02

Ζωή: Που πήγαν τα λεφτά Αλέξη; (εικόνες)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό σχετικά με τα αποθεματικά των ταμείων που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση. Νωρίτερα ο κ. Βούτσης είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σ΄αυτή την ενέργεια για να αποπληρώσει το χρέος αλλά και για να έχει κάτι για ώρα ανάγκης… Η ίδια πάντως δικαιώνεται για την αντίστασή της να «πειραχτούν» και τα αποθεματικά της Βουλής.

Οργισμένη πάντως είναι η αντίδραση κύκλων του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στα σχόλια της προκατόχου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μέσω Twitter, αλλά και σε πληροφορίες αναφορικά με την τύχη των αποθεματικών των ΟΤΑ που, ως υπουργός Εσωτερικών, είχε «μαζέψει» για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας του περασμένου καλοκαιριού.

Συνεργάτες του κ. Βούτση κάνουν λόγο για απαράδεκτη παραποίηση των λεγομένων του, ενώ υποστηρίζουν ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής τόνισε ότι, απέναντι στον πόλεμο που δεχόταν η κυβέρνηση, τα αποθεματικά αξιοποιήθηκαν ως «καβάτζα» εν όψει της διαπραγμάτευσης και δεν δόθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κ. Βούτσης εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι σε εκείνη την περίοδο η Βουλή -με ευθύνη της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως αναφέρουν- δεν συνέβαλε σ’ αυτή την προσπάθεια.

Προσθέτουν ότι τα tweets της κυρίας Κωνσταντοπούλου έχουν σκοπό να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, ενώ την «καρφώνουν», λέγοντας πως όσα καταγγέλλει η ίδια σήμερα, θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει ή θέσει σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής.