25.05.2020    23:18

Η απόλυτη απαξίωση της ΔΕΗ – Φόβοι ακόμη και για «λουκέτο» – ΝΔ: Οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ernst & Young για την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΕΗ. Ο ορκωτός λογιστής της Ernst & Young αναφέρει ότι τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΗ εγείρουν σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Οι ζημιές ξεπέρασαν τα 540 εκατ. ευρώ,  ενώ αν συμπεριληφθούν οι προς πώληση μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη οι ζημιές φτάνουν τα 900 εκατ. ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν την διοίκηση της ΔΕΗ να ζητεί αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση πάρα το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση μιλά και για ποινικές ευθύνες ακόμα και του πρωθυπουργού για την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας.

Παράλληλα έχει προκύψει τεράστιο ζήτημα με ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τους εργαζόμενους, καθώς μετά τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα της ιστορίας της ΔΕΗ , ο συνδικαλιστικός φορέας, δεν έχει εκδώσει ούτε μισή ανακοίνωση.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Γιώργος Αδαμίδης  προσχώρησε από το ΚΙΝΑΛ στο ΣΥΡΙΖΑ και όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο συνδικαλιστικό σωματείο της χώρας υποστηρίζει την διοίκηση και την κυβέρνηση με την στάση του.

ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή το ζήτημα των μεγάλων ζημιών της επιχείρησης.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την παρέλαβε με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημιές», προσθέτει η κ Ζαχαράκη και καταλήγει:

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν».