08.07.2020    07:42

Ιταλός δάσκαλος κατάργησε τα Χριστούγεννα

Δριμείες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση διευθυντή σχολείου στην περιοχή Ροτσάνο, στο Μιλάνο, να «καταργήσει» τη χορωδία των Χριστουγέννων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με επιχείρημα ότι το 20% των μαθητών στο σχολείο είναι μουσουλμάνοι.

Ο διευθυντής Μάρκο Πάρμα ήθελε να μετονομάσει τις εκδηλώσεις σε “πρόγραμμα χειμερινών τραγουδιών” και να τις μεταφέρει από τις 23 Δεκεμβρίου στις 21 Ιανουαρίου, Η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις, με τους γονείς των μαθητών να απαιτούν την παραίτηση του Διευθυντή, κάτι που τελικά έπραξε.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τόνισε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται ποτέ να αποχωριστεί τα Χριστούγεννα, ό,τι κι αν πιστεύει ο διευθυντής του γυμνασίου του Ροτσάνο.

Ορισμένοι υπερασπίστηκαν τον Μάρκο Πάρμα, με τη λογική ότι το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα, η Λέγκα του Βορρά εκμεταλλεύεται πολιτικά το φόβο των πολιτών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Ωστόσο, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την απόφαση του.

“To να απαρνηθούμε τα χριστιανικά σύμβολα δεν είναι καλό μοντέλο ενσωμάτωσης”, δήλωσε η Μαριαστέλλα Τζελμίνι, στέλεχος της Forza Italia Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι, γενικός γραμματέας της «Λέγκας του Βορρά» τόνισε ότι “αν κάποιος θεωρεί ότι κάνει χάρη στα Ιταλάκια και τα ξένα παιδιά ακυρώνοντας την ιστορία μας και την παράδοσή μας, δεν έχει καταλάβει τίποτε”.