05.07.2020    14:00

«Καμία καθαρή έξοδος δεν υπάρχει με την κοινωνία γονατισμένη από τους φόρους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

«Καμία καθαρή έξοδος δεν υπάρχει με την κοινωνία γονατισμένη παρά μόνο αυτή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, ενώ κάνει λόγο για «τραγική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα», που είναι «σκληρή, άδικη, αντιαναπτυξιακή, αναποτελεσματική και παντελώς αδιέξοδη» και «σε συνδυασμό με το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου παίρνει χαρακτηριστικά φορολογικής βαρβαρότητας».

«Το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από αυτή την κυβέρνηση είναι να φέρει πιο κοντά τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου οδηγώντας ακόμα περισσότερους σε φτωχοποίηση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της EUROSTAT καταγράφουν τις θλιβερές πρωτιές της χώρας το 2017 στην υπερφορολόγηση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα σε 3 χρόνια απέδειξε το χαρακτήρα της.

«Βρήκε τρόπους να κατάσχει μισθούς, συντάξεις και λογαριασμούς των 1.000 ευρώ, αλλά στο κυνήγι του λαθρεμπορίου καυσίμου, ποτών και τσιγάρων βαθμολογείται με μηδέν.

Επιβάρυνε δυσανάλογα τους πιο αδύναμους αφού η σχέση έμμεσων/άμεσων φορών από το 1,15 που ήταν έφτασε στο 1,33 όσο και τις ένδοξες μέρες της περιόδου 2004-09, που τόσο αγαπάει ο κ. Τσίπρας.
Αύξησε όλους ανεξαίρετα τους συντελεστές άμεσης και έμμεσης φορολογίας, αλλά τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν. Οι αιτίες βρίσκονται στην απόκρυψη εισοδημάτων, την κάμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων.

Παρά τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων και την καταιγίδα των κατασχέσεων τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν στα 102 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 43,5 δισ. δημιουργήθηκαν επί των ημερών τους. Η ρεαλιστική εκτίμηση είναι στο τέλος του 2018 τα ληξιπρόθεσμα θα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Σε αυτή την πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται και διαλαλεί την αυταπάτη της καθαρής εξόδου από το πρόγραμμα».